Prešov podľahol Kielcam 31:38 a zahrá si len Pohár EHF

06.09.2009 Celý región

Kielce 6. septembra (TASR) - Slovenský šampión si v hlavnej súťaži hádzanárskej Ligy majstrov mužov v novej sezóne nezahrá.
Tatran Prešov prehral v nedeľu v rozhodujúcom súboji o postup do hlavnej súťaže v poľských Kielcach s domácim klubom KS Vive 31:38 a jedinú miestenku zo 4. skupiny tak získal najväčší favorit turnaja.

Pre Prešov, ktorý sa umiestnil na 2. priečke pred portugalským Portom, zostala len účasť v Pohári EHF. Zverenci trénera Rastislava Trtíka v 2. kole narazia na úspešnejší tím z dvojice prvého kola medzi holandským FIQAS-om Aalsmeer a islandským Framom Reykjavík. Prvý zápas odohrajú Prešovčania na palubovke súpera 10. , resp. 11. októbra, odvetu o týždeň neskôr.

Po prvom stretnutí potencionálnych prešovských súperov to vyzerá skôr na to, že Tatran bude cestovať na Island, lebo Fram si do domácej odvety berie náskok deviatich gólov po triumfe 30:23.

4. skupina predkola LM:

KS Vive Targi Kielce - Tatran Prešov 38:31 (21:15)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Popčák - Antl 4/3, Dudáš 5, Tumidalský 11/1, Huňady 3, T. Straňovský 3, Michal Urban, Mikéci 3, Radčenko 2, Mazúr, Kristopanš, Marušák, Géci.
Vylúčenia: 2:2
sedemmetrové hody: 3/3 - 6/4
rozhodcovia: Dinu, Din (obaja Rum. )
3600 divákov.

Prvý nápor domácich zeleno-bieli ešte ustáli a hoci už v 8. min prehrávali o tri góly, dokázali sa dotiahnuť na 9:9 a v 14. min dokonca viedli. Krupa sa v bránke prezentoval niekoľkými pohotovými zákrokmi, v útoku dominoval najmä na spojke Tumidalský. V záverečnej desaťminútovke si ale Kielce vytvorili bezpečné šesťgólové vedenie a po obrátke desať minút pred koncom strácal Tatran už o deväť presných striel. Hosťom robil problémy predovšetkým najlepší kanonier uplynulej sezóny nemeckej bundesligy Mariusz Jurasik. V závere sa už iba dohrávalo a takmer štvortisícová kulisa mohla sláviť postup svojich miláčikov.

Tréner Tatrana Rastislav Trtík: „Domáci zaslúžene postúpili. Bol to však veľmi pekný a pohľadný zápas v korektnom duchu z oboch strán. My sme súperovi dlho robili našou vysunutou obranou 2-4 veľké problémy, no potom sa začali presadzovať posily ťažkého kalibru, ktoré Kielce získali cez leto a rozhodli o osude duelu. "

Konečná tabuľka 4. skupiny:

1. Kielce 2 2 0 0 70:54 4
-------------------------------
2. Prešov 2 1 0 1 64:68 2
3. Porto 2 0 0 2 53:65 0

Tatran už v októbri bude pokračovať v 2. kole Pohára EHF, kde sa stretne s postupujúcim z dvojzápasu 1. kola medzi družstvami FIQAS Aalsmeer (Hol. ) - Fram (Isl. ).
Kielce sa ako víťaz turnaja 4. skupiny kvalifikovali do hlavnej skupinovej fázy LM, konkrétne do B-skupiny za účasti: MKB Veszprém KC (Maď. ), RK Gorenje Velenje (Slovin. ), Chambéry Savoie HB (Fr. ), Rhein-Neckar Löwen (Nem. ) a RK Bosna Sunce Osiguranje Sarajevo (Bosna a Herceg. ).
 

Vyberte región